Kursinnehåll

(se "show more" för alla kapitel)

    1. Sår och svullnader

    2. Beteende

    1. Olika hästar har olika munnar och olika behov

    2. Anatomi skalle och tänder

    3. Den unga hästens munproblem

    4. Vanliga problem i den vuxna hästens mun

    5. Mer ovanliga problem som kan orsaka bettbesvär

    1. Bettets syfte

    2. Den naturliga platsen för bettet

    3. Vad händer egentligen inne i munnen när du tar i tygeln? Hur kommer olika bett att vika sig/röra sig?

    1. Hur känns det att ha bett i munnen?

    1. Hur bettet faktiskt påverkar bogrörlighet och bakbensaktivitet

Kursinformation

  • 1 295,00 kr
  • 27 lessons
  • Kurssläpp senhöst 2023
  • förköpspris 999kr (ord 1295kr)

Gå kursen i din egen takt - när du vill och hur du vill!

Kursen är helt webbaserad och har inga schemalagda tider du behöver anpassa dig till. Det enda du behöver är en dator eller mobil och internet. Materialet är text, filmer, foton och bilder och varje avsnitt avslitas med kontrollfrågor så att du kan checka av dina nyvunna kunskaper. Du har tillgång till materialet under ett år. Kursen släpps under senhöst 2023 - anmäl dig nu och få 20% rabatt!!! Förköpspris 999kr, ordinarie pris 1295kr.

Handen på hjärtat – kan du tillräckligt om bett?

Påverkas verkligen hästen så mycket av vilket bett jag väljer? Varför trivs vissa hästar bäst på tredelat och andra inte alls? Är det bra eller dåligt att hästen tuggar på bettet? Hur många veck ska det egentligen vara i mungipan? Hur mäter jag upp rätt storlek på bett för min häst? Saliven, varför skummar vissa hästar och andra inte alls? Varför får min häst sår i munnen fast jag har så mjuk hand? Vilket bett är egentligen bäst? Och hur kan jag locka hästen att ta mjuk kontakt med mig via bettet? Den här kursen ger dig svar på dessa och mängder av andra frågor. Det här borde vara självklar kunskap för alla ryttare och kuskar men inte ens elitryttarna har full koll på detta. Här har du gräddfilen in till allt du behöver veta - och lite till - för att med gott självförtroende välja rätt grundbetsling till din häst.

Nina Lundgren

leg. veterinär och hästodontolog, Fellow Member of Nordic College of Equine Dentistry

Huvudförfattaren till kursen, Nina Lundgren, är veterinär sedan 2001, en av Nordens första hästodontologer, och har jobbat heltid med bettrådgivning och hästtandvård sedan 2009. Över 11000 hästmunnar har dokumenterats och följts år efter år och givna bettråd utvärderats. Denna erfarenhet i kombination med ett gediget intresse för betsling, biomekanik och optimerad kommunikation med hästen har bidragit till en unik förståelse för, och inblick i, problemen med betsling och hur man går tillväga för att lösa dem. I utvecklingen av kursen har även ett flertal kollegor i olika tvärvetenskapliga grenar bidragit med värdefulla guldkorn.
Nina Lundgren